cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Nieuws


featured image

Claudia

Hallo,

Ik ben Claudia en ik ben 30 jaar.

Ik ben in 2001 stage komen lopen op de Duinkabouter en deze stage heeft mij in laten zien dat het werken in de kinderopvang de juiste keuze voor mij was. Ik liep stage op de lieveheersbeestjesgroep en vond het werken met de kinderen heel erg leuk!

Na deze stage van zes maanden moest ik weer een periode naar school maar op mijn vrije dagen en in de schoolvakanties was ik werkzaam op de Duinkabouter als vakantiehulp.

In juni 2003 ben ik afgestudeerd als Sociaal pedagogisch medewerker en ben ik gelijk in vaste dienst gekomen op de Duinkabouter.

Ik ben tien jaar werkzaam geweest op de baby groep. Ik vond het heel fijn om voor de baby’s te zorgen. Het idee dat jonge ouders hun kleine baby aan mij toevertrouwden, gaf mij een heel goed gevoel. Ik deed het werk met veel plezier en vond het fijn dat ik de behoeftes van de baby’s kon vervullen.

Na tien jaar voor de baby’s gezorgd te hebben ben ik nu alweer enige tijd werkzaam op de Lieveheersbeestjesgroep (leeftijd 2 tot 4 jaar). Ook deze leeftijdscategorie vind ik erg leuk!  De dagen op de peutergroep zijn erg variererend en altijd weer een uitdaging voor mij. Ik vind het heerlijk om gesprekken te houden met de kinderen of te dansen en te verkleden. We zijn veel buiten te vinden! We gaan regelmatig wandelen of even kijken bij de kinderboederij hier op het terrein.

Ook het werken met peuters vind ik erg fijn! Het idee dat ik bijdraag aan de opvoeding van deze kinderen maakt het werk voor mij een echte uitdaging. Ik heb zelf geen echte pedagogische visie, maar ik vind het belangrijk dat de kinderen zich hier thuis voelen en ik probeer dan ook zoveel mogelijk een thuis situatie na te bootsen hier op de Duinkabouter.

Naast leidster op de Duinkabouter ben ik ook een trotse moeder van een dochter van 7 jaar. Mijn dochter heeft zelf ook de eerste 4 jaar van haar leven 3 dagen in de week op de Duinkabouter doorgebracht. Dit was dan weliswaar op een andere groep. Maar ook uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik mijn dochter in alle vertrouwen bij de leidsters bracht.