cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
top image

Onze geschiedenis


Kinderdagverblijf De Duinkabouter kwam in 1995 vanuit particulier initiatief tot stand en werd gevestigd in de destijds bestaande “Compaan complex” gelegen in Kijkduin. Gedurende de jaren heen breide het kinderdagverblijf snel uit en werd al snel  een begrip in de omgeving Kijkduin. Medio 2010 besloot de eigenares op zoek te gaan naar een goede kandidaat om het kinderdagverblijf over te nemen. Zij kwam terecht bij een kinderdagverblijf in de buurt namelijk Kinderdagverblijf Joky de Beer. De eigenaresse hiervan, Danielle Lammertink, bleek al snel een goede kandidaat en besloot in februari 2011 de vestiging over te nemen i.v.m. de uitbreiding van haar activiteiten.

Ik ben Danielle Lammertink en ben de eigenaresse van De Duinkabouter. Graag wil ik mijzelf aan u voorstellen:

Vanaf kinds af aan wist ik dat ik heel graag iets met kinderen wilde doen. Mijn keuze gedurende mijn opleiding is daardoor gevallen op de kinderopvang. Vanaf het eerste moment dat ik met mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werker Niveau 3 begon wist ik al vrij snel dat dit mijn roeping zou zijn. Ik kwam er snel achter dat ik heel snel de theorie in de praktijk wilde gaan brengen en heb dus besloten om een leer- werk traject te volgen in plaats van 5 hele dagen naar school te gaan. Tijdens mijn verschillende stages heb ik veel praktijk ervaring opgedaan en ik heb zowel bij particulieren als bij grote stichtingen stage gelopen. In 2001 heb ik mijn opleiding positief afgerond en kon ik eindelijk volledig gaan werken in de kinderopvang. Ik kreeg de mogelijkheid om bij mijn laatste stagebedrijf te blijven en kreeg ik gelijk een vaste baan. Helaas sloot dit kinderdagverblijf na een aantal jaar de deuren en verloor ik spijtig mijn baan. Achteraf ben ik hier erg blij mee geweest want het bood mij de mogelijkheid om bij een klein particulier kinderdagverblijf te beginnen. Al snel mocht ik mijn eigen locatie draaien van deze werkgever en na een aantal jaren dit gedaan te hebben begon het steeds meer bij mij te kriebelen om uiteindelijk zelf een kleinschalig kinderdagverblijf op te zetten.

Vanwege mijn ervaringen bij zowel grote als kleinschalige kinderdagverblijven werd ik er snel van bewust dat mijn voorkeur lag bij een kleinschalige kinderdagverblijf. Mijn streven was om kwalitatief goede opvang te bieden, maar ook een plek waar huishoudelijke sfeer aanwezig is. Het is natuurlijk belangrijk dat ouders een goed gevoel hebben als ze het dierbaarste in hun leven wegbrengen.

In 2007 deed zich een goede mogelijkheid voor en heb deze kans met beiden handen aangepakt. Begin 2008 heb ik mijn eigen kinderdagverblijf Joky de Beer opgericht. Alles liep naar verwachting en al snel had ik zelfs personeel erbij nodig. Uiteindelijk groeide dit al snel uit naar 3 vaste werknemers. Tijdens de oprichting was ik ook zwanger en werd in december 2007 een trotse moeder van een zoontje die inmiddels al weer naar de basisschool gaat.

In 2010 kwam ik in contact met eigenaren van een ander kinderdagverblijf die vlakbij mijn andere vestiging een locatie hadden. Deze eigenaren hadden samen besloten dat zij na 16 jaar De Duinkabouter te hebben gedraaid om er mee te gaan stoppen, echter op die voorwaarden dat ze het in goede handen zouden overlaten. Ze hebben mij dit vertrouwen gegund, waardoor ik uiteindelijk per februari 2011 De Duinkabouter heb overgenomen.

Verder ben ik een ambitieus persoon en ;igt mijn hart bij de kinderen. Het geeft mij een overweldigend gevoel om deel te mogen uitmaken in de opvoeding van een kind. Een leidster in de kinderopvang heeft namelijk een belangrijke rol hierin. Naast de opvoeding van de kinderen zelf probeer je als leidster spelenderwijs normen en waarden mee te geven aan een kind. Ook is het streven om ze nieuwe dingen te leren, wat uiteindelijk een goede basis vormt voor de basisschool. Daarnaast is het dus heel belangrijk om nauw samen te werken met de ouder en of verzorgers.

Aangezien ik inmiddels twee kinderdagverblijven heb sta ik zelf tegenwoordig wel minder op de groepen. Maar zodra er de mogelijk is, dan kunt u mij nog steeds met veel plezier vinden tussen de spelende kinderen.

Met vriendelijke groet,

Danielle